Despre Noi

Povestea noastră ...

Scurt istoric

1996

Povestea fabricii de procesare a laptelui din Breaza începe în 1996, pusă pe picioare de Vasilică Nicuşan, cu o experienţă de pestre trei decenii în acest sector. „S-a început cu paşi timizi, cu o cantitate foarte mică de lapte. Se procesa atunci undeva la 200-300 de litri de lapte pe zi, utilajele şi condiţile erau destul de precare, la cei doi angajaţi câţi avea firma când a început în 1996.

2000

Societatea a ajuns în câțiva ani să proceseze undeva la două, trei mii de litri de lapte pe zi. Producția rezultată se vindea atunci în special în București, la doi beneficiari care aveau magazine în capitală.

2004

Anul 2004 avea să aducă schimbul de ștafetă, talăl lăsând loc fiului la conducerea societăţii. Au loc investiții în retehnologizare în vederea alinierii la standardele comunităţii europene având în vedere că aderarea la Uniunea Europeană bătea la uşa României.

2007

Suprafaţa fostei fabrici a fost mărită de 10 ori. Au fost achiziţionate utilaje noi, performante, tot ce înseamnă tehnologie pentru industria laptelui. În urma alinierii la standardele europene societatea a primit primit licență de export.

2015

În 2015 ajungem să procesăm în jur de 10.000 de litri de lapte pe zi, materia primă o colectăm din comuna Breaza și împrejurimi. Prin munca celor 28 de angajați ai societății în ce privește procesarea laptelui rezultă brânza burduf, brânza de vaci, smântâna, telemea, cașcaval de diferite sortimente, distribuite atât pe plan național cât și în magazinul propriu.